_Matematik Forum Sitesi_ |By Ali Ekber|
Web sitemize hoş geldiniz. Umarız iyi vakit geçirirsiniz. Sitemiz bir "Matematik Forum Sitesi" dir. Eğer sitemizde misafir olarak gezmek istiyorsanız bu iletiyi kapatın (Misafirler de üyeler kadar yetki sahibidir. Fakat sadece link ve resimleri göremezler. Bundan sorumlu biz değiliz.) Eğer üye olarak giriş yapmak istiyorsanız fakat üye olmak istemiyorsanız lütfen "Giriş Yap" butonuna tıklayıp şu bilgileri giriniz :

Kullanıcı adı : Misafir
Şifre : matematik

İyi forumlar.

Nokta ve Doğru -Test-

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Nokta ve Doğru -Test-

Mesaj  Ali Ekber Bir C.tesi Ara. 26, 2009 12:22 pm

Hazırlayan : Erdem Çankaya
Ders : Matematik
Konu: NOKTA, DOĞRU, DÜZLEM, UZAY, DOĞRU PARÇASI VE IŞIN
Bu testin süresi 10 dakikadır.

Lütfen doğru cevapları sağ tarafta griye taranmış kısımdaki seçenekleri kullanarak işaretleyiniz. Son soruyuda cevaplandırtıktan sonra hemen sağ alt taraftaki CEVAP KONTROLU buttonunu tıklayarak yaptığınız yanlışları inceleyiniz.

Başarilar..


--------------------------------------------------------------------------------
1- Aşağıdakilerden hangisi uzayda düzlem tanımlamaz?

A) Kesişen iki doğru B) Paralel iki doğru

C) Bir doğru ve dışındaki bir nokta D) Doğrusal olmayan dört nokta



--------------------------------------------------------------------------------

2- İki noktadan kaç tane doğru geçebilir?

A) 0 B) 1 C) 2 D)Sınırsız



--------------------------------------------------------------------------------

3- Bir noktadan kaç tane doğru geçebilir?

A) 1 B) 2 C) 3 D) Sınırsız



--------------------------------------------------------------------------------

4- Aşağıdakilerden hangisi ışındır?

A)
B)
C)
D)











--------------------------------------------------------------------------------

5- Aşağıdakilerden hangisi tanımsız bir terim olarak kabul edilir?

A) nokta B) doğru B) ışın D)düzlem


--------------------------------------------------------------------------------

6- Her doğrultuda sınırsız bir düz yüzeye ne ad verilir?

A) nokta B) doğru C) doğru parçası D) düzlem



--------------------------------------------------------------------------------

7- Düşünebildiğimiz bütün noktalar kümesine ne ad verilir?



A) düzlem B) nokta C) uzay D) doğru



--------------------------------------------------------------------------------

8- Bir noktadan kaç düzlem geçer?



A) 1 B) 2 C) 9 D) sınırsız



--------------------------------------------------------------------------------

9- İki noktadan kaç düzlem geçer?



A) 1 B) 2 C) 3 D) sınırsız



--------------------------------------------------------------------------------

10- Doğrusal olmayan üç noktadan kaç düzlem geçer?



A) 0 B) 1 C) 2 D) sınırsız






Cevaplar :
Soru no 1: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 2: Sorunun cevabı
Doğru cevap b


Soru no 3: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 4: Sorunun cevabı
Doğru cevap b


Soru no 5: Sorunun cevabı
Doğru cevap a


Soru no 6: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 7: Sorunun cevabı
Doğru cevap c


Soru no 8: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 9: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 10: Sorunun cevabı
Doğru cevap b




En iyi Internet Explorer 4.0 800x600 ekran çözünürlüğü ile izlenebilir.

Ali Ekber
Admin

Mesaj Sayısı : 108
Kayıt tarihi : 23/12/09
Yaş : 20

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz